top of page
Nedir ?

Elektrik akımı verilmiş bir iğne vasıtası ile istenmeyen kıl kökünün, kalıcı olarak yok edilmesi yöntemine iğneli epilasyon denir. 
Elektro epilasyon veya iğneli lazer olarak adlandırılan iğneli epilasyon, tüm uzmanların görüş birliği ve araştırma sonuçlarına göre istenmeyen kılların kalıcı olarak yok edilmesinde hâlâ en etkin yöntemdir.

İĞNELİ EPİLASYON HANGİ BÖLGELER İÇİNDİR ?

Hangi Bölgelere ?

İğneli epilasyon vücudunuzun ayak bölgesinden, yüzünüze kadar her bölgesine güvenle uygulanabilir. Genital bölgeler ve dudak üstü gibi alanlar için en ideal ve güvenli epilasyon yöntemi, iğneli epilasyondur. Özellikle yüzün hiç bir bölgesine iğneli epilasyon dışında bir epilasyon uygulaması yaptırılmamalıdır. 

İĞNELİ EPİLASYONUN YAN ETKİLERİ VAR MI ?

Yan etkileri ?

Uzman bir estetisyen tarafından yapılan başarılı bir uygulamada iğneli epilasyonun kalıcı yan etkileri görülmemektedir.

İşlem sonrası iğneli epilasyon yapılan bölgenin korunmaması da, kalıcı yan etki oluşumunu önemli ölçüde etkiler.

İğneli epilasyon uygulamalarında bir akım kullanılır, kullanılan akımın şiddetinin iyi ayarlanması gerekir. Kullanılan akım şiddeti, uygulama yapan kişinin bilgi ve tecrübesi ve kullanılan cihazın kalitesi oluşabilecek yan etkilerin şiddetini belirler. Uzman bir estetisyen ve kaliteli cihaz ile yapılan iğneli epilasyon uygulamalarında kalıcı yan etki görülmez. İğneli epilasyon cihazlarında FDA onayı almış tek cihaz Apilus'tur.  İşletmemizde sadece apilus cihazları ve ekipmanları kullanılmaktadır.

 

Epilasyon sırasında şahsın ağrı eşiğine bağlı olarak hissettiği ağrı, ödem ve kızarıklık epilasyon sonrası sık görülen geçici yan etkilerdir. Birçok kişide bu yan etkiler 30 dakika ile birkaç saat arasında ortadan kalkar. Epilasyon sırasında ve sonrasında uygulama bölgenizde aşırı ağrı veya aşırı kızarıklık varsa, yada yan etkiler 1 saat içerisinde geçmediyse, ya kullanılan cihaz kalitesizdir yada uygulamanız uzman bir estetisyen tarafından yapılmıyordur.  

 

İğneli epilasyondan sonra uygulama bölgesinde kabuklanmaların, yanıkların, enfeksiyon oluşumunun ve güneşe maruz kalmaların ciltte kalıcı iz ve lekeler kalmasına sebep olmasını istemiyorsanız, cihaz ve uygulayıcı seçiminde dikkat etmelisiniz.

Yukarıda da belirtildiği üzere aslında başarılı bir  iğneli epilasyon uygulamasında kalıcı yan etkiler görülmemektedir.  
 

Çok sert ve zorlu kılların bulunduğu bölgelerde iğneli epilasyondan sonra epilasyon yapılan noktalarda küçük yara kabukları
oluşması normaldir. Düşük akım şiddeti ile yapılan uygulamalarda kabuk oluşumu pek gözlenmezken, hatalı akım şiddeti ile yapılan iğneli epilasyon bölgelerinde ciltte kabuk oluşumu gözlenir. Oluşan kabuklar kendiliğinden dökülmelidir. Oluşan kabuklarla kesinlikle oynanmamalı, koparılmamalıdır. Aksi takdirde kalıcı izler oluşur.

  
İğneli epilasyon uzmanının sterilizasyon kurallarına önemle dikkat etmesi gerekir. Estetisyenin uygun çalışmaması sonucu ciltte enfeksiyon gelişebilir, önlem alınmazsa ciltte kalıcı iz oluşabilir. Bu durumu engellemek için uygulama yapılacak yerde aşağıdaki hususların yerine getirilip getirilmediğini kontrol edilmesi gerekmektedir.  
* İğneli Epilasyonda kullanılan örtüler  vb tek kullanımlık olmalı yada  steril edilmiş olmalıdır.
* İğneli Epilasyon uygulanacak bölge antiseptik losyonla mutlaka uygulama öncesi ve sonrası  temizlenmelidir.
* İğneli Epilasyonda steril tek kullanımlık epilasyon iğnesi kullanılmalıdır. Her iğne en fazla 1 saat kullanılmalı sonrasında imha edilmelidir.
* Uzman uygulama öncesinde  antiseptik sabunla ellerini yıkamalı veya cerrahi eldiven kullanmalıdır.
 

İĞNELİ EPİLASYON KİMLERE YAPILMAZ ?

Kime yapılmaz ?

İğneli epilasyon uygulamalarının aşağıda belirtilen durumlarda yapılması sağlıklı değildir.

* Hormonal sorunu olanlara gerekli tedavisi uygulanmadan iğneli epilasyon yapılmamalıdır.

* Bağışıklık sisteminde sorun bulunanlara iğneli epilasyon uygulanamaz.

* Kaçıncı haftada olduğuna bakılmaksızın hamile olanlara iğneli epilasyon uygulanmamalıdır.

* 18 yaşından küçük olanlara iğneli epilasyon yapılmamalıdır.

* Kalbinde pil olan kişilerde iğneli epilasyon uygun değildir.
* Vücudunda metal bulunan kişilere iğneli epilasyon uygulaması yapılmamalıdır.
* Şahıs ateşli hastalık geçiriyor ise, hastalığı tamamen iyileşene kadar iğneli epilasyon uygulanmamalıdır.
* Şeker hastalarını ağır şekilde geçirenlere iğneli epilasyon uygulanamaz.
* Kalp hastalığı ve açık kalp ameliyatı geçmişi bulunanlara iğneli epilasyon uygun değildir.

* Tüylü benler üzerine iğneli epilasyon yapılması çok zararlıdır.
* Dudakta uçuk olduğunda bıyık bölgesinde iğneli epilasyon yapılmamalıdır. Uçuk tamamen geçtikten sonra iğneli epilasyon yapılabilir.
* Aktif akneli bölgelere, gerekli iyileştirme yapılmadan iğneli epilasyon yapılmamalıdır.
* İğneli epilasyon yapılacak cilt üzerinde egzama, mantar ve bakteriyel enfeksiyon bulunması durumunda, bu bölge iyileştirilmeden uygulama yapılmamalıdır.

İĞNELİ EPİLASYON ÖNCESİ DİKKAT EDİLECEKLER ?

Öncesi dikkat edilecekler ?

İğneli epilasyon yaptırmadan önce aşağıdakilerin yapıldığından lütfen emin olun.

* Kıllanmanın nedenini öğrenmeden iğneli epilasyona başlamayın.
* Uygulamada kullanılacak iğneli epilasyon cihazının kalitesini muhakkak sorgulayın. FDA onayı almamış iğneli epilasyon cihazlarından uzak durun. FDA onayı almış tek iğneli epilasyon cihazı Apilus'tur.

* İğneli epilasyon sırasında sadece sizin için yeni açılmış tek kullanımlık steril epilasyon iğnesi kullanıldığından emin olun.

* Tek kullanımlık steril epilasyon iğnelerinin kullanım ömrü 60 dakikadır. Aynı iğnenin 60 dakikadan fazla kullanılmasına izin vermeyin.

* İğneli epilasyonda kullanılacak diğer araçların steril olup olmadıklarına dikkat edin. 

* İğneli epilasyon öncesi uygulama yapılacak bölgenizin antiseptik sıvı ile temizlenmesini isteyin.

* İğneli epilasyonu yapacak uzmanın uygulama öncesi kişisel hijyenini yapıp yapmadığına dikkat edin.
* Aynı seansta, aynı bölgede çok sık ve uzun süre iğneli epilasyon yapılmasına izin vermeyin.

* İğneli epilasyon uygulaması sırasında çok fazla ağrı veya acı hissediyorsanız, bir şeyler ters gidiyor demektir. Uygulamayı yaptırmayın.

İĞNELİ EPİLASYON KAÇ YAŞINDA YAPILABİLİR  ?

Kaç yaşında yapılır?

18 yaşını tamamlamış kadın veya erkek herkes, istenmeyen kıllanmanın olduğu tüm bölgelerine iğneli epilasyon yaptırabilir. 18 yaşından önce iğneli epilasyon yaptırılması uygun değildir.

İĞNELİ EPİLASYONDA HANGİ CİHAZ İYİDİR ?

Hangi cihaz iyidir?

İğneli epilasyon öncesinde kullanılacak cihaz seçiminizi çok iyi belirlemelisiniz. Uygun olmayan cihazlar teninizde kalıcı yan etkiler oluşturabilir. Piyasada çok çeşitli iğneli epilasyon cihazı bulunmaktadır. Ancak bunların içerisinde FDA onayı almış tek bir marka vardır: APİLUS . Apilus haricinde başka bir cihaz ile iğneli epilasyon yaptırmanızı tavsiye etmiyoruz. Ön görüşmelerde kullanılacak cihazın markasını sormak ve uygulama yerine gittiğinizde cihazın markasını kontrol etmek iğneli epilasyon tecrübenizde mutlu olabilmenizin en önemli unsurlarındandır.

İĞNELİ EPİLASYONU NEREDE YAPTIRMALI ?

Nerede yaptırmalı?

İğneli epilasyon yaptıracağınız yerde önemle aramanız gereken temel şartlar; deneyimli iğneli epilasyon uzmanı, hijyenlik ve kullanılacak iğneli epilasyon cihazının markasıdır. (Apilus haricindeki cihazları kesinlikle önermiyoruz.) Bu üç unsuru bir arada bulmanız halinde başarılı bir uygulama ile harika sonuçlar alabilirsiniz.

İğneli lazer farkı

İğneli epilasyon ile iğneli lazer arasında hiç bir fark yoktur. İğneli lazer söylemi yanlıştır. Uygulamanın adı iğneli epilasyon yada elektro epilasyondur. Bu sistemde lazer değil, iğne ve zayıf akım kullanılır. Lazer kullanılmaz. Bu sebeple uygulama iğneli epilasyon ya da elektro epilasyon olarak adlandırılır. 

İĞNELİ EPİLASYON HANGİ TÜYLERDE ETKİLİ ?

Hangi tüylerde?

İğneli epilasyonun istenmeyen tüylerde halen en eski ve en  etkili yöntem olduğu uzmanların ortak görüşüdür. Çünkü iğneli epilasyon her renk ve her kalınlıktaki tüylerde tam etkilidir. İnce sarı tüylerden tutun da erkek sakalındaki sert siyah kıllara kadar iğneli epilasyon kesin dökme garantisi verir.  İğneli epilasyon beyaz kıllar da dahil olmak üzere tüm renk kıllar için uygundur. Çok koyu ten rengine sahip oldukları için lazer epilasyon yaptıramayanlar (lazer epilasyon cihazları koyu renkleri hedeflediği için çok koyu tene sahip kişilerin derisini yakar.), rahatlıkla iğneli epilasyonu tercih edip başarılı sonuçlar alabilirler.

İĞNELİ EPİLASYON KAÇ SEANSTIR ?

Kaç seans?

Uygulama bölgesinin sahip olduğu istenmeyen kıl yoğunluğu ve genişliği seans sayısı ile doğrudan bağlantılıdır. İğneli epilasyonda kullanılan yöntem, istenmeyen kıla zayıf elektrik akımı verilmesi olduğu için, akım verilen yerin dinlendirilmesi gerekir. Uygulama süresinin uzun tutularak bölgeye uzun süre zayıf akım verilmesi deriye zarar verir. Bu sebeple iğneli epilasyonda seans sayısı verilemez. 

İĞNELİ EPİLASYONU KİMLER YAPTIRMALI ?

Kimler yaptırmalı?

İstenmeyen tüy / kıl sorunu yaşayan 18 yaşını doldurmuş bayan veya erkek herkes ( yukarıda yaptırması sakıncalı olarak belirtilen kişiler hariç) iğneli epilasyon yaptırmalıdır. Yüzdeki istenmeyen tüyler / kıllar için iğneli epilasyon haricinde başka bir uygulama yaptırmamak gerekir.  

İĞNELİ EPİLASYONDA HANGİ YÖNTEM SEÇİLMELİ ?

Hangi yöntem?

İğneli epilasyonda üç temel yöntem vardır; elektroliz yöntem, termoliz yöntem ve blend (karma) yöntem. Kılın yapısına ve bulunduğu bölgeye göre bu yöntemlerden birini tercih etmek, iğneli epilasyon uzmanının işidir. Bu sebeple yöntem seçimi uzmana bırakılmalıdır. Danışanın bu tür seçimlerle karşı karşıya bırakılması etik değildir. 

İĞNELİ EPİLASYON SONRASI DİKKAT EDİLECEKLER ?

Sonrası dikkat edilecekler?

İğneli epilasyon uygulamaları sonrası aşağıdakilere dikkat edilmesi gerekir. Aksi durumlarda kalıcı yan etkiler oluşabilir.

 

* İğneli epilasyon tedavisi süresince çıkan kıllara jilet, ağda vb geçici kıl yok etme yöntemleri kesinlikle uygulanmamalıdır.

* İğneli epilasyon uygulamaları sonrasında, uygulama yapılan bölgenin antiseptik sıvı dökülen pamukla silinmesi gerekir.
* İğneli epilasyon sonrası nadir de olsa bazı şahısların kıl yapısından ötürü uygulama bölgesinde kabuklanma olabilir. Bu
 oluşan kabuklar koparılmamalıdır.

* İğneli epilasyon yapılan bölgeye hassasiyet giderici ve onarıcı merhem sürülmeli ve iyileşene kadar merhem kullanmalıdır.

* İğneli epilasyon yapılan bölge 48 saat güneşten korunmalıdır. Mümkünse 50 spf  (faktörlü) güneş kremi kullanmak çok faydalı olur.

* İğneli epilasyonu takip eden 24 saat içinde epilasyonlu cilt bölgesine hiçbir şekilde makyaj yapılmamalıdır.

* İğneli epilasyon yapılan bölgeye su temas ettirilmemesi önemlidir.  ilk 12 saat kesinlikle su temas ettirilmemeli, sonraki 12 saat ise sadece ılık su kullanılmalıdır. 24 saatten sonra bölgeye rahatlıkla su temas ettirilebilir.

 

YÜZE İĞNELİ EPİLASYON YAPILIR MI ?

Yüze yapılır mı?

Yüz bölgesindeki istenmeyen tüyler için kullanılması gereken tek epilasyon yöntemi iğneli epilasyondur. Yüz bölgesine iğneli epilasyon haricinde yapılacak tüm yöntemler, kıl artışı veya kalınlaşma sorunu yaratır. Diode, alexandrite, buz lazer,  IPL veya benzeri tüm epilasyon yöntemleri yüzdeki istenmeyen kıllar için uygun değildir. Bu yöntemlerle yapılan yüz uygulamalarında mağdur olmuş danışan sayısı çok fazladır. Yüzdeki istenmeyen kıllar için en eski ve en etkili yöntem iğneli epilasyondur.

 

İĞNELİ EPİLASYONDA HANGİ İĞNE KULLANILMALI

Hangi iğne?

İğneli epilasyon uygulamalarında kullanılan iğneler kalınlıklarına göre numaralandırılırlar. Hangi numaralı epilasyon iğnesinin hangi bölge için kullanılması gerektiğini bilmek ve kullanmak iğneli epilasyon uzmanının en temel görevidir.

Diğer taraftan iğneli epilasyon iğneleri; tek parçalı iğneler, iki parçalı iğneler,  iki parçalı eğik iğneler,  yalıtımlı (izolasyonlu) iğneler, yalıtımsız (izolasyonsuz) iğneler olarak gruplandırılır. Bunların içerisinde tercihiniz tam yalıtımlı, altın uçlu iki parçalı iğneler olmalıdır. Bu iğneler, iğneli epilasyonun başarısını arttırırken yan etkilerini azaltır. 
 

ERKEKLERE İĞNELİ EPİLASYON YAPILIR MI ? 

Erkeklere yapılır mı?

Kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de istenmeyen tüy / kıl sorunu vardır. Kadınlar için uygulanan epilasyon işlemleri erkekler için de tüm bölgelerde uygulanabilir. İğneli epilasyon erkekler için de kadınlarda olduğu gibi en etkili epilasyon yöntemdir. Erkek kıl yapısı kadınlara göre daha sert ve kalın olduğu için erkelerde iğneli epilasyon uygulama süreleri, kullanılan iğnenin kalınlığı ve akım şiddeti değişmektedir. Erkeklerde özellikle yanak  ve kaş bölgelerindeki  istenmeyen kıl sorunu için en eski, en etkili ve garantili yöntem, kadınlarda olduğu gibi yine iğneli epilasyondur. Hem kadınlarda hem de erkeklerde yüz bölgesindeki istenmeyen tüyler / kıllar için, yoğun araştırmalar ve ortak uzman görüşüne göre  iğneli epilasyon dışında başka bir yöntem kullanılmamalıdır. Bu bölgelerde iğneli epilasyon dışında bir yöntem kullanılması, uzun vadede bölgedeki kıl artışını, kıl kalınlaşmasını  ve renk koyulaşmasını yoğun olarak tetiklemektedir.
 

Fiyatları

İğneli epilasyon uygulamalarında fiyatlandırma diğer epilasyon uygulamalarından farklıdır. Diğer epilasyon uygulamalarında seans veya paket üzerinden fiyatlandırma yapılır. İğneli epilasyonda ise fiyatlandırma dakika üzerinden yapılır. Kaş ve genital bölgeler uygulayıcı için en zor bölgeler olduğu için diğer bölgelere nazaran fiyat daha yüksektir. İğneli epilasyon işlemlerinde ayrıca bir defaya mahsus iğne ücreti alınır. İşletmemizde iğneli epilasyonun  ve epilasyon iğnesinin güncel fiyatlarını öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.  
 

bottom of page